GYIK: Klubkártya / Futballkártya

Használható-e a Nagyerdei Stadionkártya vagy az FTC Szurkolói klubkártya az MLSZ által üzemeltetett jegyértékesítési rendszerben?

Igen, mindkét kártya használható. Az FTC kártyája esetében a kártya bal oldalán található 6 jegyű számot kell beírni, de elé kell írni az FTC előtagot szóköz nélkül, pl. FTC123456. A Nagyerdei Stadion-kártya esetében az NS-sel kezdődő kártyaszámot kell beírni, pl. NS123456789.

Mi az a PIN kód, és hogyan tudom megváltoztatni?

A PIN kód a klubkártya on-line felületen történő illetéktelen felhasználását segít kizárni. Alapértelmezett értéke a születési időből a hónap és nap 2-2 számjeggyel kifejezve. A PIN kódot (a Nagyerdei Stadionkártya és a Fradi-kártya kivételével) megváltoztathatja a klubkartya.mlsz.hu oldalon.

Hogyan igényelhetek Futball- vagy klubkártyát?

Személyesen a kibocsátó klub által meghatározott klubkártya pontokon. MLSZ Futballkártya személyes kiváltására nincs mód. Lehetőség van előregisztrációra a klubkartya.mlsz.hu oldalon. Jelenleg az MLSZ, a Honvéd, az MTK, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, az UFC és a MOL Fehérvár FC kínál előregisztrációs lehetőséget.
Az MLSZ 2021. augusztustól kezdődően ún. virtuális Futballkártyát állít ki, ami csak virtuálisan létezik, így új fizikai plasztikkártya kiállítás nem történik. A virtuális kártyához fénykép nem tartozik. A Futballkártya a kártyaszám és a titkos PIN kód együttes alkalmazásával használható.

Hol vehetem át az előregisztrált kártyámat?

A klub által meghatározott klubkártya pontokon, amelyeket megtalál a klubkartya.mlsz.hu oldalon a regisztráció második lépésében. Az MLSZ virtuális Futballkártya a regisztrációs adatok ellenőrzése után (legfeljebb 2 munkanapon belül) e-mailben kerül kiküldésre.

Mennyi időbe telik, míg hozzájutok az Futballkártyámhoz?

Az MLSZ virtuális Futballkártya a regisztrációs adatok ellenőrzése után (legfeljebb 2 munkanapon belül) e-mailben kerül kiküldésre.

Megkérhetem-e egy ismerősömet vagy rokonomat, hogy csináltasson nekem Futball- vagy klubkártyát?

Sajnos nem. A Sporttörvény rendelkezései alapján a kártya átvételekor személyesen kell ellenőrizni a kártyatulajdonos adatait. Erre azért van szükség, mert a kártyával ezután már további személyi ellenőrzés nélkül lehet jegyet vásárolni, ezért az Ön érdeke is nehogy visszaéljenek az adataival.

A szülőknek ugyanakkor lehetősége van, hogy 14 év alatti gyermekük nevében járjanak el, ha tudnak biztosítani megfelelő minőségű fényképet, elkészíttethetik és átvehetik helyettük a Futball- vagy klubkártyát.

Kötelező-e a klubkártya használata?

Alapértelmezésben nem kötelező a klubkártya használata, de a mérkőzés szervezője egyes mérkőzések vagy mérkőzésen belül egyes szektorok esetében kötelezővé teheti a klubkártya használatát, ami nem terjed ki a külföldi állampolgárokra.

Melyik szektorba vehetek jegyet a klubkártyámmal?

Hogy melyik szektorba melyik klub klubkártyájával (Futballkártyával) lehet jegyet venni, az a szervező (hazai) klub joga és kötelessége eldönteni. A szektorok beosztásáról és a kártyák felhasználásának eseteiről a klubok kötelesek a szurkolókat részletesen és körültekintően tájékoztatni.

· Alapértelmezésben a vendég szektorba csak a vendég klub klubkártyáit engedik be, de ettől a szervező eltérhet és elfogadhatja harmadik klub kártyáját és a Futballkártyát is.

· A hazai szektorokba alapértelmezésben a vendégen kívül minden más klub klubkártyáját és a Futballkártyát is beengedik, de erről szintén a szervező joga dönteni és a szurkolókat körültekintően tájékoztatni.

· A szervező klub joga kijelölni semleges szektort, ahová a hazai és vendég klubokon kívül minden más klub klubkártyáját elfogadják. Az on-line értékesítési felületen egy szektort kiválasztva, láthatja az adott szektorra érvényes klubkártya megszorításokat.

Hogyan fognak egymás mellett ülni például az FTC és a DVTK szurkolói kártyával rendelkező baráti személyek olyan mérkőzésen, ahol kötelező a klubkártya használata?

Hogyan fognak egymás mellett ülni Futballkártyával és klubkártyával rendelkező baráti személyek olyan mérkőzésen, ahol kötelező a klubkártya használata?

Ez az adott mérkőzéstől és a mérkőzés szervezője által meghatározott szabályoktól függ, de általánosságban elmondható, hogy bajnoki mérkőzésen ebben az esetben a semleges szektorba célszerű jegyet venni (amennyiben van ilyen), míg válogatott mérkőzésen pedig bárhová lehet jegyet venni (kivéve a vendég szektort).

Vásárolhatok-e rokonomnak, barátomnak jegyet, ha van klub- vagy Futball kártyája?

Igen, egy személy több klubkártyával is vásárolhat jegyet (például elviheti a szurkoló barátja is a klubkártyát a pénztárba), de a jegy felhasználására csak a jegyen feltüntetett személy jogosult. A pénztárban jegyvásárláshoz csak a fizikailag is jelen lévő klubkártya használható.

Milyen kártyát használhatok jegyvásárláskor?

Akár Futball-, akár klubkártya felhasználható a jegyvásárlás során. Internetes jegyvásárláskor elég a kártyaszáma és PIN kódja, de a kártyáját minden szurkoló vigye magával a mérkőzésre (amennyiben a mérkőzésre csak klubkártyával/Futballkártyával lehet jegyet venni). Egy mérkőzésre egy személy számára (s ezért egy kártyával) csak egy jegy vásárolható.

További kérdés esetén, kérjük, forduljon az ügyfélszolgálatunkhoz.


Az Ön böngészője elavult

Az oldal megfelelő működéséhez kérjük, frissítse azt, vagy használjon másikat! FRISSÍTÉS MOST

×